Nieuwe Plannen

De huidige actie van Wonder is de Echte Bonus. Wat we daarna doen, is nog niet besloten. Hier zie je een aantal van de mooiste ‘ideeën op de plank’.

Week of Wonder

The Week of Wonder is een nieuw open source festival dat in 2016 voor het eerst plaatsvindt. Jong en oud, bekend en onbekend, individu of organisatie – iedereen is uitgenodigd om een Wonderbaarlijke & Wereldverbeterende activiteit te verzorgen. Kussenvechten voor een blije stad, naaiparty’s waar je knopen aanzet, je bonus weggeven aan een bijzonder doel, een Terminale Disco, Tongende Bejaarden Peepshow of Rent-a-moslim… samen maken we een feest van de grote veranderingen waar deze tijd om vraagt.

Lees meer

Doll Peace Conference

Tijdens deze spraakmakende en ontroerende conferentie ontmoeten 500 poppen van Israëlische kinderen en 500 poppen van Palestijnse kinderen elkaar om over vrede te praten. Via CNN volgt de wereld hoe de conferentiegasten namens hun eigenaar een vredesboodschap brengen, en zich laten inspireren door vlammende vredesspeeches van celebrities als Kermit en Miss Piggy. Tenslotte wordt voor het oog van de wereld ceremonieel vrede gesloten.

Lees meer

Gratis Koekjes Winkel

De Gratis Koekjes Winkel wordt een prachtig klein winkeltje waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de hele dag bijzondere koekjes bakken en gratis weggeven aan klanten. We gaan bewijzen dat je een bedrijf kunt laten floreren op basis van de blijdschap die je verspreidt. Hoe ziet het verdienmodel eruit?

Lees meer

Pillow Fight Pledge

De Paus en Dalai Lama gaan tegen elkaar kussenvechten, maar pas wanneer 2 miljoen mensen wereldwijd hebben beloofd iets voor vrede te doen in hun eigen leven of omgeving. In Nederland kussenvechten Ahmed Aboutaleb en Eberhard van der Laan onder voorwaarde dat 1.000 Rotterdammers en Amsterdammers iets aardigs doen voor hun stad.

Lees meer

World Wide Skipping Week

Asielzoekerskinderen gaan huppelen met Mark Rutte, Ans huppelt met haar ex, Merle (5) huppelt met haar overgrootmoeder en Stan krijgt in Brazilië hele huppelmobs op de been. Dat zijn een paar voorbeelden van huppelacties zoals die tijdens de World Wide Skipping Week kunnen plaatsvinden. Iedereen kan zelf een onverwachte huppelactie initiëren en daarmee geld ophalen voor kinderen in crisisgebieden. Zodat ook zij weer onbevangen kind kunnen zijn.

Lees meer

Zakgeldfabriek

Kinderen worden in dienst genomen door de Zakgeldfabriek met één opdracht: zorg dat jouw huishouden energie bespaart, dan krijg jij de helft van het bespaarde geld als zakgeld uitgekeerd. Met dit gegeven willen we een pilot uitvoeren om te onderzoeken of meer gezinnen meer energie gaan besparen als de zakgeldlust van kinderen en hun onmiskenbare invloed op hun ouders in de strijd worden geworpen.

Lees meer